eyeem-100001879-81795179.jpg

Level up är ett mentorprogram för musiker och låtskrivare som vill vara en del av musikbranschen i ett långsiktigt perspektiv.
Level up är ett mentorprogram för musiker och låtskrivare som vill vara en del av musikbranschen i ett långsiktigt perspektiv.
Nyhet16 oktober 2019
Med syfte att hjälpa akter som ännu inte slagit igenom att ta det sista steget in i musikbranchen har studieförbundet Bilda med stöd från Stims promotionnämnd dragit igång ett mentorprogram.

Programmet är skräddarsytt för att rusta deltagarna för dagens musikbransch och är tänkt att ta ett helhetsgrepp och förse dem med verktyg att bli hållbara musiker som kan verka långsiktigt i branchen. Den motprestation som krävs är tid, engagemang och motivation att arbeta hårt för att nå målen som sätts upp individuellt för varje akt som är en del av mentorprogrammet. En annan förutsättning är att deltagarna skriver sin egen musik.

Responsen har varit stark, med mer än 50 ansökningar om att få ta del av mentorskapet, och ansökningarna representerar den bredd som svenskt musikskapande har hösten 2019. 

– Det var har varit väldigt brett, allt från producenter och singer-songwriters till indiepop och hårdrock. Både band som har studiecirkel hos oss i Bilda sen tidigare och de som inte har det. Väldigt mycket har hållit hög konstnärlig kvalité och stort engagemang, det är ett svårt val att göra, säger Alexandra Wanngård som är verksamhetsutvecklare hos studieförbundet Bilda. 

Nu är man i slutfasen med urvalsprocessen och har intervjuer inbokade med utvalda deltagare. Nicklas Rune är extern projektledare för Level up och ser fram emot fortsättningen.

-Vi är mer än peppade att komma igång och lära känna, guida, utmana och inspirera deltagarna. Programmet ska vara nyckeln till branschens nätverk samt de funktioner som idag krävs för att lyckas med din musik.

Från Stims håll önskar vi alla inblandade mentorer och adepter stort lycka till!