Nyhet19 juni 2019
ICE är Stims samarbete för gränsöverskridande licensiering och förvaltning av musikrättigheter. Nu ansluter sig det irländska sällskapet IMRO som kund.

Bakgrunden till att IMRO nu väljer att ansluta sig till ICE är att man vill påskynda betalning av digitala royalties genom att förkorta och förenkla den digitala royalty-kedjan. ICE kommer att tillhandahålla licens- och administratörstjänster för onlineanvändning av IMROs katalog.  

”Vårt samarbete med ICE säkerställer att IMRO ligger i framkant av den växande digitala marknaden”, säger Seán Donegan, ansvarig för medielicensiering hos IMRO.  

För Stim betyder detta konkret att när vi framöver förhandlar om priset för musikanvändning på t ex Spotify eller Youtube kommer att ha förhandlingstyngden av även de irländska låtskrivarnas verk. Det stärker Stims förhandlingsposition och är dessutom ett bevis på att vår satsning på ICE är en framgång.

”Det är glädjande att kunna knyta ännu ett land med en framgångsrik internationell repertoar till ICE. Att IMRO nu ansluter sig befäster ICE position på marknaden som ett naturligt val av samarbetspartner för ett framgångsrikt upphovsrättssällskap, säger Peter Lindström Director Members & Market hos Stim.   

Tags