Nyhet12 oktober 2010

Stimgitarren är en uppmuntran till företag, föreningar och organisationer som använder musik på ett genomtänkt sätt i sin verksamhet, att fortsätta detta arbete för att kompositörer och textförfattare ska få ekonomisk ersättning när deras musik framförs.

– Genom att dela ut Stimgitarren till IKEA vill Stim tacka för en mycket betydelsefull insats i upphovsrättens och musikens tjänst, säger Susanne Bodin, kommunikationschef på Stim.

IKEA är Sveriges och ett av världens största möbelföretag.

– Vi arbetar kontinuerligt för att skapa en god helhetsupplevelse för våra kunder i varuhusen. Musiken är en del som bidrar till detta. Vi har 33 miljoner besökare i Sverige varje år, 626 miljoner besökare globalt, säger Ylva Magnusson, pressansvarig på IKEA.

Stims motivering

”IKEA arbetar med musiken i sin verksamhet på ett medvetet och målinriktat sätt. Genom att använda musik i sina varuhus skapar de både en inspirerande och trivsam atmosfär för sina kunder.”

Stimgitarren överlämnas av Stims Johnny Elfström torsdagen den 14 oktober vid en av IKEAs personalsammankomster i Kungens Kurva i Stockholm, världens största IKEA-varuhus.

Om Stimgitarren

Stimgitarren har sedan 2002 delats ut till en kund som använder musik på ett genomtänkt sätt i sin verksamhet och som varit noggranna med att musikskaparna ska få ersättning för sitt arbete.

En förteckning över tidigare mottagare av Stimgitarren finns här.