Nyhet26 februari 2014

Efter vd Kenth Muldins avgång i februari tillträder Stims chefsjurist Helena Woodcock som tillförordnad vd i musikskaparnas intresseorganisation Stim.

Helena Woodcock har arbetat som chefsjurist i Stim sedan 2008 och har ett förflutet bland annat som bolagsjurist på Electrolux.

– Jag ser med stor glädje fram mot uppdraget att vara tillförordnad vd i Stim. Stims tidigare vd Kenth Muldin var drivande bakom den utveckling som bidrog till att göra Stim till en av världens ledande upphovsrättsorganisationer. Nu fortsätter Stims styrelse och ledning att arbeta enligt den internationella strategi som stakats ut för flera år sedan, säger Helena Woodcock.

För mer information kontakta:
Karin Jihde, kommunikationschef Stim
[email protected], +46 707 321 888

Högupplöstabilder på Helena Woodcock finns här

Om Stim
Stim är en ekonomisk förening utan vinstintresse, som agerar på uppdrag av sina 71 000 anslutna musikskapare och musikförlag. För deras räkning förvaltar och upplåter Stim rättigheter till musik och text. Genom sitt internationella nätverk representerar Stim även rätten till den musikaliska världsrepertoaren. Stim verkar för skapande och spridning av ny svensk musik. Med licensieringstjänsten via Kobalt STIM Aggregated Rights AB, utökar Stim sin katalog för multiterritoriell onlinelicensiering i Europa till att omfatta även Kobalts repertoar. För ytterligare information, se www.stim.se.