Nyhet5 juni 2017
Vi ställde tre snabba frågor till vår nya styrelseordförande, Carina Brorman. Så här svarade hon.

Vem är Carina Brorman?

- Jag kommer från Malmö där jag är verksam i eget bolag sedan några år tillbaka som expert och rådgivare. Tidigare har jag lång erfarenhet från ledningsarbete och styrelsearbete i kulturinstitutioner, ideella organisationer och privata företag. Min bakgrund finns både i kulturlivet och i näringslivet, och genom hela mitt arbetsliv har ett starkt samhällsengagemang varit den röda tråden. Det jag väljer att engagera mig i ska ha central betydelse för samhällets utveckling, precis som Stim har.

Vad lockar med Stim?

- Just den centrala roll Stim har i svenskt kulturliv och för svenskt musikskapande. Stim har en väl fungerande verksamhet med mycket goda resultat. Samtidigt är det här en bransch som mer än någonting annat präglas av förändring. Att få bidra i den strategiska utvecklingen av Stim i en tid när tillväxten av tekniska innovationer och nya digitala tjänster på marknaden går extremt snabbt är en utmaning som jag inte kan motstå.

Vad vill du bidra med?

- Med mina erfarenheter från olika branscher hoppas jag bl a kunna bidra med ett bredare omvärldsperspektiv. Verksamheter som inte bara vill överleva, utan också utvecklas och ha ambitioner att ta en ledande position på marknaden, måste utgå ifrån omvärlden och vad som händer långt utanför den egna verksamheten. Det gäller i alla branscher, men blir extra viktigt för de aktörer som precis som Stim nu är konkurrensutsatta på helt nya sätt.