aretspridelat2021.jpeg

Jakob Stadell och Peter Hägerås
Jakob Stadell och Peter Hägerås har skrivit årets Pridelåt Fabulous
Nyhet29 juni 2021
Årets Pridelåt 'Fabulous' är skriven av Jakob Stadell och Peter Hägerås. En låt som berättar uttrycker glädje och "power" och som står för alla människors lika värde oavsett vem du är. Framför låten gör gruppen Devotion (Alex Falk och Joanna Perera).

Hej Jakob och Peter! Berätta om processen bakom Årets Pridelåt ’Fabulous’!
Tidigt i våras kom Alex och Joanna, som utgör gruppen Devotion, och undrade om vi hade någon låt eller var sugna på att skriva något till årets Stockholm Pride. Vi kom då att tänka på en låt vi påbörjat tidigare men aldrig färdigställt och kände genast att den skulle passa Devotion och Pride perfekt. Så vi satte oss ner och funderade på vad som skulle ändras. Vi kom snabbt fram till att den version vi hade jobbat med var lite väl programmerad och att vi ville ha mer disco/funk-sound. Vi tog även in Jimmy Källqvist som fick gå loss med sin funkbas i studion, vilket satte hela svänget.

Vad vill ni förmedla för känsla och budskap med låten?
I och med att vi haft över ett års nedstängning var vi alla överens om att det skulle vara en upptempolåt som uttrycker glädje och "power" och som står för alla människors lika värde oavsett vem du är.

Årets Pridetema är Nyckeln till frihet – hade ni temat i bakhuvudet när ni skapade musiken?
Vi tycker ju att nyckeln till frihet består just i att alla människor har lika värde och att ingen ska behöva känna sig instängd eller utestängd, vi är alla "Fabulous".

Devotion framför låten – hur känns det?
Vi känner Alex och Joanna sen tidigare så vi visste att dom var grymma artister och att låten skulle passa dom perfekt. De har båda väldigt stora röster med bra tryck, och vi var helt "blown away" när de satte igång och sjunga i studion.

Hur viktig är musiken för Pride?
Eftersom festivalen till största delen är inför publik så är såklart musiken en jätteviktig del, det är ju i stort sätt liveframträdanden dygnet runt. Om man någon gång deltagit i eller sett Pride-paraden så vet man hur mycket musik det är. Det sätter hela den härliga stämningen!