pristagare_prisutdelare_framtidens_musikpris_4.jpg

Pristagare och prisutdelare: Fotograf Bertil Håkansson, RUM
Nyhet20 augusti 2015
Vid en ceremoni i onsdags på Swedish Music Hall of Fame delades Framtidens Musikpris ut för första gången.

Priset delas ut i tre kategorier med syftet att stödja de som idag bidrar till ett rikt framtida musikliv och främjar satsningar på musikskapande för barn och unga. I kategorin ”Bästa ungdomsinitiativ” vann Vanja Flensner och Frida Joelsson för deras arbete med att arrangera en konsert till förmån för Cancerfonden. I kategorin ”Enastående pedagogisk gärning” vann Per Björkqvist för hans arbete som slagverks- och ensemblelärare. Kategorin ”nyskapande innovativt projekt” vanns av Jon Skoog och Alvaro Lavagno för deras projekt Gateway Music som ger ungdomar möjlighet att komma vidare med sitt musicerande trots en livssituation som i många fall omöjliggör traditionell musikundervisning.

Prispengen på 20 000 kronor och delades ut av Jason Diakité, artist, Stefan Forsberg, vd För Konserthuset, och Rebecka Prentell, ordförande LSU – Sveriges Ungdomsorganisationer. Konferencier för kvällen var Per Sinding Larsen.

Nomineringen till nästa års pris öppnar den 7:e januari 2016 på framtidensmusikpris.se.

Framtidens musikpris delas ut av Riksförbundet Unga Musikanter (RUM), i samarbete med Sveriges Musik- och Kulturskoleråd (SMoK) och Swedish Music Hall of Fame, med stöd av aktörer inom det svenska musiklivet som Stim, SKAP, Musikförläggarna, FST, Spotify, Statens Musikverk, SYMF och Svensk Scenkonst.