Nyhet27 maj 2015
Den 27 maj genomfördes ISPA Congress 2015 i Malmö. Över 400 scenkonstaktörer från hela världen samlas i fem dagar under temat Building Bridges. Med stöd av Stims promotionnämnd bjuder SKAP på ett samtal om kultur, humanism och mänskliga rättigheter.

SKAP:s ordförande Alfons Karabuda samtalar idag med kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke och Ramy Essam, den egyptiska revolutionens röst, som en del av ISPA Congress 2015 på Malmö Live i Malmö.

I panelsamtalet ”Bridging: Culture and Humanity” diskuteras kopplingen mellan kultur och demokrati. Ramy Essam, som är Sveriges första fristadsmusiker med uppehälle i Malmö, uppträder och berättar om sina erfarenheter som förföljd musikskapare i Egypten. Kulturminister Alice Bah Kuhnke kommer bland annat att få svara på hur hon ser på FN-rapporten om konstnärliga rättigheter och hur politiken tillsammans med kulturaktörer ska säkerställa att rekommendationerna i rapporten följs.

SKAP är, på uppdrag av kongressarrangören Musik i Syd, värd för samtalet med stöd av Stims promotionnämnd. ISPA, International Society for the Performing Arts, är ett globalt nätverk som samlar scenkonstaktörer.