Nyhet12 juni 2015
När Melina Borglowe i höstas skickade in sin låt Sunflower Meadow till Stim Music Expos musikpanel blev det startskottet för något som kan bli hur stort som helst.

Sedan dess har nämligen det mesta gått hennes väg. Under det dryga halvår som gått har hon hunnit gå en producentutbildning, spela in mer egen musik samt vinna finalerna i både Manifest on Tour och Stream Your Dream.

– Jag har varit omgiven av musik i hela mitt liv och har länge både spelat, sjungit och skrivit låtar. När jag var 15 träffade jag en producent och strax därefter satte jag ihop ett kompband med musikanter hemifrån Växjö. Sunflower Meadow var den första låt vi spelade in, säger Melina som idag är 18 år.

Förutom alla lovord från musikpanelen på Stim Music Expo knöt hon också kontakter, som har varit en kick framåt i karriären.

– Jessica Brandt på skivbolaget Universal hjälpte mig att komma in på en utbildning för kvinnliga producenter, där jag bland annat spelade in uppföljaren I Used to Play, som vann låtskrivartävlingen Stream Your Dream. Och Anders Wendin har jag sjungit i studio med.

Nästa steg för Melina är att gå in i studion igen, för att spela in fler låtar. Men hon har ingen brådska:

– Flera skivbolag har hört av sig, men hittills har jag känt att jag fixar det själv. Och jag har fortfarande ett år kvar till studenten.