axlundfoto-191.jpg

Foto: Axlundfoto
Nyhet7 december 2018
Det var hög stämning på Stim Music Room: Stipendium Edition, som i år ägde rum på ett nästan fullsatt Stacken (Nalen i Stockholm) när årets stipendiater skulle prisas!

Stims vd Karsten Dyhrberg Nielsen och styrelseordförande Carina Brorman inledde kvällen med att berätta om Stims uppdrag och varför stipendieverksamheten är så viktig.

Stim arbetar för fortsatt skapande och återväxt i Sveriges musikliv. Vi tror på ett hållbart musikliv med musikalisk mångfald och vi är övertygade om att ska musiken fortsätta att ge den kraft och energi bara musik kan göra, måste musikskapare få erkännande och talanger få möjlighet att växa. Med Stims stipendier kan vi bidra till att öka den möjligheten - och att ny fantastisk musik skapas, oavsett inom vilken genre man skriver, säger Karsten.

Så vad betyder det egentligen att få ett stipendium? I ett inspirerande samtal med två tidigare stipendiater, Maia Hirasawa och Sibille Attar fick publiken höra om vad Stimstipendiet betytt för skapandet. 

"För mig var det en möjlighet att verkligen kunna ägna mig åt det jag brinner för, musiken." sa Sibille.

Därefter drog det gemensamma hyllandet av årets stipendiater igång. Av rekordmånga 1931 ansökningar var det 121 lyckliga upphovspersoner som tilldelades ett stipendium. Många av dom var på plats och fick motta publikens jubel och kärlek. 

”Det här stipendiet betyder inte bara trygghet och backning i mitt skapande utan är även en bekräftelse på att det jag gör är på riktigt. Min musik är på riktigt. Jag är på riktigt”, säger Katarina Testad, en av årets Stimstipendiater.

Kvällen avslutades med en stämningsfull livespelning av Maia Hirasawa.

Bilder från kvällen hittar du på Stims Facebooksida >>