Nyhet26 januari 2020
Den 3 februari anordnar ECSA (European Composer and Songwriter Alliance) en konferens i Bryssel som går under namnet Creators Conference & Camille Awards 2020. Alfons Karabuda är ordförande för både ECSA och för SKAP (Sveriges Kompositörer och Textförfattare).

Hallå där Alfons Karabuda, vad handlar konferensen om?

Creators Conference startade som ett SKAP-event i Stockholm 2010, med stöd från STIM och har sedan utvecklats till en internationellt erkänd konferens med 1a pris som bästa internationella konferens, i Bryssel, i bagaget. Konferensen utgår alltid från musikrättighetshavarna och speciellt då upphovspersonernas perspektiv och i år ligger fokus på implementeringen av EU:s upphovsrättsdirektiv, oskäliga avtal med aktörer som Netflix, Epidemic Sound och Discovery Channel, så kallade buy-outs, och framtiden med AI i vårt musikaliska ekosystem.

Vad ser du mest fram emot? 

Jag är stolt att vi lyckas få dit den absoluta toppen av makthavare, lagstiftare, politiker, media och bransch, men undrar om det inte skall bli mest spännande att intervjua IBM mjukvaran Watson kring kreativitet m.m. Det liknar i alla fall inget jag tidigare gjort på scen.

Hur kan man som musikskapare följa och ta del av ECSA:s arbete före, under och efter konferensen?

Konferensen spelas in och man kan på det sättet ta del av den! 

Läs det gemensamma pressmeddelandet från konferensen