ditt_o_datt_webb1.jpg

Heidi Nystrøm och Willy Lysell, ägare Ditt o Datt. Foto: Privat
Heidi Nystrøm och Willy Lysell, ägare Ditt o Datt. Foto: Privat
13 april 2021
På en gata i Strömstad nära Norges gräns kan du hitta Ditt o Datt som säljer presenter och kläder. För ägarna Heidi Nystrøm och Willy Lysell är musik i butiken en självklarhet.

Vad spelar ni för musik?

Vi spelar alltid musik i butiken, ibland bara radio. Repertoaren skiftar efter säsong, kundflöde och ibland även efter humör. Vi spelar gärna musik som inte finns på hitlistorna. Hellre cool jazz, svenska visor och liknande musik.

Har musiken spelat någon särskild roll för er?

  Absolut. Vår butik är belägen i en gränsstad och eftersom många av våra kunder vanligtvis kommer från Norge har vi drabbats extra hårt under pandemin. Det är viktigare än någonsin för oss att skapa en trevlig miljö, att ge kunderna en upplevelse   inte bara shopping   när de besöker oss.

Skulle du kunna föreställa dig er butik utan musiken ni har idag, hur skulle det påverka er?

  Vi kan absolut inte tänka oss att ha butiken öppen utan att vi spelar musik eller har på radion. Det är konstigt med det, när det är alldeles tyst i butiken är det mycket svårare att inleda ett samtal. Och utan god kommunikation blir det sällan någon handel.

Dessutom är det viktigt för mig, som gammal kulturarbetare, att rättighetsinnehavarna får det de skall ha när vi andra "lånar" deras verk.

Vill du besöka en riktigt mysig butik nära Norges gräns så hittar du Ditt o Datt på Södra Hamngatan 12 i Strömstad. Vill du också spela musik i din verksamhet? Skaffa en licens i Stims shop!

Stims musiklicenser

Visste du att du får nöjdare anställda om du spelar musik som är licenseradav Stim och inte royaltifri musik?

Ditt o Datt har Stims licens för bakgrundsmusik i butik så att de kan spela all världens musik för kunder och personal. Skaffa din licens på Stims shop. Licenspaket för butik finns från 96kr/månad.