stim_sos_mgl5543_klar.png

Kristoffer Fogelmark och Albin Nedler
Kristoffer Fogelmark och Albin Nedler. Foto: Christian Gustavsson
Nyhet21 december 2020
Varje år presenterar Stim den mest spelade låten i Sverige, baserat på antal strömningar och spelningar i radio. Den låt som hördes flest gånger i högtalare, hörlurar och radioapparater under 2019 var ”SOS” med Avicii. ”SOS” är skriven av Tim Bergling, Kristoffer Fogelmark, Albin Nedler, Kevin Briggs, Kandi Burruss och Tameka Cottle. Låten påbörjades av Tim Bergling, och färdigställdes sedan som en hyllning till honom.

Prisutdelningen för Årets mest spelade låt skedde i Stim Music Room i Stockholm, där låtskrivarna representerades av Kristoffer Fogelmark och Albin Nedler. De senaste två åren har priset delats ut på galan Musikförläggarnas pris där också vinnarna tagit emot sina hyllningar.

– Vi hade ju alla mixtapes och midi-filer från Tim att jobba med, så vi kunde verkligen slutföra Tims vision. Det var det viktigaste när vi färdigställde skivan, att spara alla element som var Tim, säger Kristoffer Fogelmark och Albin Nedler i en intervju med Stim.

– Att ”SOS” blev Årets mest spelade låt 2019 och nått så många både i Sverige och internationellt visar på Tim Berglings otroliga talang att beröra med musik. Vi är stolta att få hedra Tim Bergling och de övriga låtskrivarna med detta pris, säger Karsten Dyhrberg Nielsen, vd på Stim.

Listan över de mest spelade låtarna sammanställs utifrån ett flertal olika källor, som Spotify, Youtube Music, Apple Music och radio. Det är andra året i rad som Avicii toppar Årets mest spelade låt. Mest spelade låt 2018 var ”Without you”.

Topplista över de tio mest spelade låtarna i Sverige 2019

Fakta om priset

Priset ”Mest spelade låt 2019” bygger på Stims data från musik spelad i radio och strömmad i musiktjänsterna Spotify, Apple Music och Google Play under 2018 i Sverige. Låten ska ha minst 33% Stim-andel och vara skriven av en eller flera svenska upphovspersoner.

Tags