Casper Bjørner bjorner

Casper Bjørner ny vd för stim
Casper Bjørner, Foto Julia Sixtensson
Nyhet24 augusti 2021
Stims styrelse har utsett Casper Bjørner som ny vd. Casper Bjørner har lång erfarenhet av ledarskap inom den kreativa sektorn, bland annat som vd för Walt Disney i Norden, där han framgångsrikt arbetat med bland annat digital transformation, licensiering, upphovsrätt och att utveckla relationer till både kunder och omvärld.

Under sin karriär har Casper Bjørner lett organisationer på marknader under snabb digital omställning, och knutit framgångsrika internationella partnerskap både inom och utanför mediesfären. Hans uppdrag är nu bland annat att stärka Stims roll både nationellt och internationellt, och att fortsätta digitalisera och utveckla Stims verksamhet. Casper Bjørner tillträder den 1 oktober, och efterträder Karsten Dyhrberg Nielsen som avgick i maj.

– Vi är mycket glada att välkomna Casper Bjørner som vd för Stim. När Stim nu går in i ett nytt skede behövs ett ledarskap som är både affärsorienterat, värderingsdrivet och relationsskapande. Casper har arbetat med medier i ett stort antal former och har ett djupt engagemang för musikens värde. Han har också en gedigen erfarenhet av stora förändrings- och utvecklingsprocesser och med honom som vd står vi redo att möta utmaningarna i en snabbrörlig bransch, säger Carina Brorman, styrelseordförande för Stim.

–  Stim har ett enormt viktigt samhällsuppdrag och en helt central roll för att stärka det svenska musiklivet, med upphovsrätten och den kollektiva förvaltningsmodellen som grund. Stim kan bli en än mer samlande kraft i musikvärlden, och möta den globala transformation som kännetecknar branschen. Det finns en exceptionell efterfrågan på svensk musik och vi ska ge musikskaparna de allra bästa förutsättningarna att fortsätta skapa och nå ut. Jag känner mig hedrad att få genomföra detta tillsammans med dem, med Stims skickliga medarbetare och alla andra i vår omvärld som vi ska samarbeta med, säger Casper Bjørner.
 

Casper Bjørner och Carina Brorman
Casper Bjørner och Carina Brorman Stim