Carl Silvergran, Niklas Carson Mattsson, Felix Flygare Floderer

Carl Silvergran, Niklas Carson Mattsson, Felix Flygare Floderer tog emot priset för årets mest spelade låt på Musikförläggarnas Pris
Carl Silvergran, Niklas Carson Mattsson, Felix Flygare Floderer tog emot priset för årets mest spelade låt på Musikförläggarnas Pris
Nyhet14 november 2021
Niklas Carson Mattsson, Victor Leksell, Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer och Kevin Högdahl – de är låtskrivarna bakom Svag, Årets mest spelade låt i Sverige 2020.

Svag med Victor Leksell släpptes i januari 2020, och har sedan dess fullkomligt dominerat på topplistor, i radio och i strömmade spellistor. Svag var den första låten på svenska som passerade 100 miljoner spelningar på Spotify, den har legat sammanlagt 62 veckor på Svensktoppen och vann också en Grammis för Årets låt 2021.

Låtskrivarna bakom Svag hyllades på galan Musikförläggarnas pris på Grand Hotel i Stockholm i fredags kväll, där de fick ta emot diplom och jubel.

– Vi är otroligt hedrade över att ta emot detta pris. Vilken resa den här låten varit - vi trodde på den men hade aldrig vågat tro såhär mycket. Att en låt som handlar om att bryta upp stereotyper och ideal har fått så mycket kärlek känns extra speciellt, säger låtskrivarna Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer och Niklas Carson Mattsson.

– Svag är ett exempel på låtskrivande när det är som bäst – och när det berör flest. Vi på Stim är oerhört stolta över våra talangfulla anslutna, och årets vinnare är verkligen förtjänta av sina framgångar. Svenskt låtskrivande är i yppersta världsklass , säger Casper Bjørner, vd på Stim.

 

Topplista över de tio mest spelade låtarna i Sverige 2020

Fakta om priset

Priset ”Mest spelade låt 2020” bygger på Stims data från musik spelad i radio och strömmad i musiktjänsterna Spotify, Apple Music och Google Play under 2019 i Sverige. Låten ska ha minst 33% Stim-andel och vara skriven av en eller flera svenska upphovspersoner.

Tags