Livemusik, konsert, festival

När du ordnar konserter, festivaler, musikcafé eller andra evenemang med inslag av livemusik behöver du en musiklicens från Stim. Det gäller även streamad livemusik. 

Det är den som är ansvarig för evenemanget som ska ha licens. Betalning sker normalt sett efter att livemusiken har ägt rum och först när du har redovisat de uppgifter Stim behöver för att kunna räkna ut hur mycket du ska betala

Ska du ordna en konsert, festival, pubkväll eller liknande? Ta hjälp av våra checklistor så har du koll på vad som ska göras innan, under och efter evenemanget:

PDF icon Checklista för musikevenemang (live)

PDF icon Checklista för festival

PDF icon Checklista festival konstmusik

PDF icon Checklista spelmansstamma

Redovisningen från dig som anordnat livemusik är en viktig pusselbit för att Stim ska kunna fördela ut pengarna till rätt låtskrivare. Vi matchar de uppgifter som redovisats mot den låtlista artisten lämnat in. Festivaler och liknande evenemang redovisar sina uppgifter på en särskild blankett. 

Övriga livemusikevenemang, t ex konserter, musikcaféer, pub- och danskvällar redovisas på Mina Sidor. Om du saknar inloggningsuppgifter kan du enkelt beställa det

Vart går pengarna?

Stim är en upphovsrättsorganisation med närmare 100 000 anslutna musikskapare och musikförlag. Stim drivs utan vinstintresse. De pengar du betalar in för en licens fördelar vi till de som skapat musiken. Genom samarbete med organisationer utomlands fördelar Stim ersättning även till de utländska musikskaparna. 

Med hjälp av musikrapporter från musiker och arrangörer kan Stim betala ut pengarna från musiklicenser till precis rätt upphovsperson.

live

 

Priser och villkor

Läs Stims priser och villkor för att se aktuella kostnader för en musiklicens. 

Läs vår guide om vad som gäller när du vill livstreama på nätet.

Ta reda på vilken musiklicens för livemusik som passar din verksamhet i Stims Shop!