Det går jättebra att göra! Det viktiga att känna till är att olika regler gäller beroende på vilken plattform du använder för sändningen. Stim har avtal med Facebook, Instagram, Youtube och Vevo. På dessa plattformar kan du streama musik utan att skaffa en licens. I dagsläget har vi ingen möjlighet att betala ut ersättning baserat på inskickade låtlistor för livestreams på dessa plattformar, men vi undersöker möjliga lösningar för det.

Vi uppmuntrar däremot alla artister och arrangörer att skicka in musikrapporter för livestreamade konserter som har genomförts på andra ställen än Facebook, Instagram, Youtube och Vevo. Skicka in din musikrapport via Mina Sidor. För plattformarna Twitch och Vimeo har vi i nuläget ingen licens och kan därför inte ta emot rapporter för dem.

Om du vill sända live på din egen webbplats eller en annan plattform finns det en smidig Stimlicens för detta. Du ger en uppskattning av hur många tittare det kommer att vara och får då ett prisförslag. Skaffa din licens i Stims shop