Succéår i USA för Stimlåtskrivare

När musikåret 2012 sammanfattas av amerikanska branschorganet Billboard återfinns Stimanslutna högt på olika listor.

Listan över de mest framgångsrika producenterna toppas av Johan ”Shellback” Schuster, som även återfinns på tredje plats på listan över de mest framgångsrika låtskrivarna. Max Martin, ligger där ett pinnhål högre, på plats nummer två.

Listan över de nya artister som gått bäst under året toppas av One Direction, en grupp vars samtliga stora hits är skrivna av Carl Falk och Rami Yacoub. Falk och Yacoub har också skrivit superhits till Nicki Minaj, som ligger trea på listan över det gångna årets mest framgångsrika artister. Den listan domineras för övrigt av artister vars material har skrivits av Stimanslutna: Maroon 5 är femma, Katy Perry sexa och Taylor Swift tio. På platserna elva och tretton hittar vi Kelly Clarkson respektive One Direction.

Sammanställningen över 2012 års populäraste låtar domineras också av låtskrivare som är med i Stim. På fjärdeplatsen ligger Payphone (skriven av bland andra Shellback, och inspelad av Maroon 5 featuring Wiz Khalifa), sjua är Stronger (What Doesn’t Kill You) (skriven av bland andra Jörgen Elofsson, och inspelad av Kelly Clarkson), på plats nummer nio ligger Starships (skriven av bland andra Carl Falk och Rami Yacoub, och inspelad av Nicki Minaj) och på tiondeplatsen finns What Makes You Beautiful (skriven av bland andra Carl Falk och Rami Yacoub, och inspelad av One Direction).