monica_zetterlund.png

Monica Zetterlund
Monica Zetterlund
Nyhet10 juli 2020
Sommaren är här, och för er som vill ta en paus från sol, bad, eller arbete för den delen har vi här en lista på dokumentärer som ni kan ägna lite tid på när andan faller på.

Cherrie – ut ur mörkret

Cherrie är en av Sveriges största R&B-artister, men hennes liv har samtidigt innehållit mycket mörker och smärta. Nu vill hon inspirera andra med sin musik och visa en väg ut ur mörkret.

She composes like a man

Cathrine Winnes har även blivit känd som både dirigent och programledare. She Composes Like a Man är titeln på TV-serien i fyra delar och en filmad konsert där hon dirigerar Sveriges Radios Symfoniorkester. TV-serien behandlar gömd orkestermusik och de kvinnor som komponerade dem.

Abba – hemligheten bakom hitsen

Här får vi följa den svenska supergruppen runt tiden för inspelningen av Mamma Mia, Dancing Queen och The Winner Takes It All och får veta vad som inspirerade och influerade Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid till att skapa några av vår tids mest kända hits.

Music Changes Lives

Filmat under ett skolår får vi följa de musikaliska framstegen i två skolor i Dublin, St. Agnes's i Crumlin och St. Ultan's i Cherry Orchard, som båda har inspirerats av det venezuelanska projektet El Sistema och ger musikundervisning för alla barn med häpnadsväckande resultat. 

Cornelis – dokumentären

Porträtt av en riksslarver som i samme kropp inrymde en poet, vissångare, låtskrivare och skådespelare. En film om hans liv och hans konst, och ett porträtt av en människa långt ifrån schablonen. En film av Tom Alandh. 

Monica Zetterlund – underbart är kort

Ännu en pärla ur SVT:s filmarkiv signerad Tom Alandh. Om människan och artisten Monica Zetterlund. 

Martha och Niki

Dansarna Martha Nabwire och Niki Tsappos erövrar världen genom sin dans. Med stor talang tar de över i en mansdominerad värld där killarna alltid tagit plats medan tjejerna stått vid sidan av och hejat på.