Nyhet17 juni 2022
Stim har sjösatt ett helt nytt system för att ta in underlag från tv-kanalerna och digitala videotjänster över vilka program som sänts och vilken musik som har spelats. Med hjälp av ny digital teknik sker automatchning direkt och möjliggör att Stimpengar kommer betydligt snabbare och med hög träffsäkerhet. 

Stim behandlar över 130 000 filmproduktioner per år som nu fasas in i ett nytt automatiskt system för att matcha vilka verk som spelats. Det kommer i längden resultera i flera fördelar för låtskrivare och musikförlag. 

- Vi har paketerat en komplex process i ett homogent skal som snabbt ger oss full koll på musikanvändningen som sker i kanalerna. Det innebär jättekliv mot att automatisera tv-rapporter och digitala videotjänster och att vi kan betala ut Stimpengar för film och tv både snabbare och med hög precision, säger Claudia Salazar, Head of Operations på Stim.

Stims vd Casper Bjørner tillägger:

- Stim är en av de ledande aktörerna inom music tech och det ska vi vara stolta över. Vi kommer fortsätta vår digitaliseringsresa och lansera fler smarta system framöver.