Nyhet14 februari 2022
För att fånga upp unga låtskrivare tidigt i karriären lanserar Stim, tillsammans med hip hop-kollektivet NBL Nation, utbildningsserien Stim Academy. I fem avsnitt med olika teman kommer tittarna få stärkt kunskap om Stim och branschen.

De kommer bland annat att få lära sig om hur Stim jobbar för att säkra bästa möjliga ersättning, grunderna i upphovsrätten och vad man som låtskrivare behöver göra för att få betalt när ens musik spelas i Sverige och resten av världen. 

– Vi är jättestolta över att nu lansera Stim Academy, så att fler låtskrivare får koll på sina rättigheter. Många av de mest framgångsrika musikskaparna idag är helt selfmade och vi på Stim jobbar ständigt med att informera om vårt främsta uppdrag – att ingen ska gå miste om ersättning för sin musik, säger Casper Bjørner, vd på Stim.

Pato Pooh, grundare av NBL Nation programleder de fem avsnitten tillsammans med Ida Staxenius, Writer Relations Manager på Stim. Med sig i studion har de flera gäster, bland annat Atena Banisaid, senior A&R på Sony Music Publishing.

– Stim Academy är något alla vi på NBL hade behövt i början av våra karriärer. Det finns så många frågor man har som ny i branschen och i Stim Academy besvarar vi många av dessa. Det har varit ett väldigt kul, lärorikt och viktigt projekt att göra ihop med Stim, säger Pato Pooh, grundare av NBL Nation.

Här hittar du alla avsnitt av Stim Academy