Nyhet23 juni 2019
Sommaren är äntligen här – därför kan det vara läge att se över sommarplanerna. Om du ska spela live i sommar, eller om du gör det under övriga delen av året, så kan du på ett enkelt sätt underlätta din rapportering till Stim.

Att rapportera spelningar till Stim innebär att du meddelar oss vilka låtar du har spelat. Du vet kanske att du rapporterar dina spelningar via Stims rapporteringsverktyg på Mina sidor? Om du har en inloggning till Mina sidor kan du gå dit och gör som följer:

  1. Klicka på Rapportera spelning: Live i Sverige i menyn.
  2. Välj den artist eller band du ska rapportera för.
  3. Klicka på ”Visa verklistor”. Där kan du skapa en ny verklista över de låtar du vanligtvis spelar.


Verklistan kan du återanvända så många gånger du vill. Du kan också välja in listan till en spelning och sedan lägga till eller ta bort låtar från listan för det specifika datumet. Det är praktiskt om vissa låtar byts ut mellan dina gig.

Skaffa behörighet för att rapportera spelningar om du inte redan har det. Och vill du ha lite hjälp på vägen tipsar vi om vår instruktionsfilm för att musikrapportera.

Ska du ordna en konsert, festival, pubkväll eller liknande? Ta hjälp av våra checklistor så har du koll på vad som ska göras innan, under och efter evenemanget: