Nyhet23 augusti 2023
Vår streamingutbetalning i augusti innehåller över 50 nya digitala tjänster! De ingår i den nya paketlösningen Licensr som ser till att mindre tjänster och plattformar kan skaffa en musiklicens som i sin tur snabbt ger ersättning till Stims rättighetshavare.

Stims licensieringsenhet ICE Services tecknar streamingavtal i framför allt Europa, Mellanöstern och Nordafrika. Tack vare ICE har vi sedan många år slagkraftiga överenskommelser med stora plattformar som Spotify, YouTube och Facebook, men även med många mindre musiktjänster.

I augusti betalar vi första gången ut ersättning för Licensr, ICE:s särskilda alternativ för startups och motsvarande aktörer som behöver en enkel musiklicens i en ”one stop shop”. Företagen kan använda musik utan dröjsmål och medverkar till en smidig lösning som nu resulterar i de första stimpengarna på kontot.

– Den digitala musikmarknaden frodas globalt, men samtidigt som vi ser fortsatt tillväxt hos de etablerade jättarna så är även efterfrågan på musik bland mindre tjänster stor. ICE var snabba på bollen med att hitta en enkel teknisk lösning för att möjliggöra att de låtar som Stim representerar får royalties. Att vi kan addera över 50 nya musiktjänster i en och samma utbetalning visar på kraften i vår kollektiva licensieringsförmåga, säger Stims streamingexpert Daniel Jäger.