Nyhet18 augusti 2018
Från och med 1 september 2018 rapporterar du som ansluten dina livespelningar direkt på Mina sidor på Stim.se.

Att rapportera spelningar till Stim innebär att du meddelar oss vilka låtar du, eller den du rapporterar för, har spelat, så att Stimpengar kan delas ut till rätt upphovsperson. Tidigare har man kunnat göra detta via såväl papper som e-post men nu blir alltså musikrapporteringen helt digital och sker på Mina sidor

– När alla rapporter kommer in digitalt så kan låtlistorna behandlas mer effektivt, vilket leder till förbättrade utbetalningar samtidigt som miljöpåverkan i form av fysisk post minskar, säger Emma Ericsson-Broms, teamledare för musikrapportering Live.

Saknar du ett konto för att kunna musikrapportera? Skaffa ett inlogg till Mina sidor här. Du som behöver hjälp med inloggning eller att rapportera, kontakta Stims medlemsservice.

Tips! Den som musikrapporterar behöver inte vara ansluten till Stim, alla musiker som spelar live är välkomna att lämna sina låtlistor. Dessutom kan deras representanter som manager, bokningsbolag eller liknande sköta musikrapporteringen.  

Din rapport är en mycket viktig pusselbit

Är du osäker på syftet med din rapport eller varför den är så viktig? När vi betalar ut Stimpengar till musikskapare är två viktiga bitar att vi dels får betalat av arrangören och dels att vi får in din rapport. Det är tack vare rapporten som vi vet vilka musikskapare som fått sin musik framförd och därmed vem som ska få Stimpengarna. Din rapport spelar en stor roll för att musikskaparnas utbetalning ska fungera så smidigt och effektivt som möjligt.

Missa inte heller våra vanliga frågor och svar om att rapportera spelningar på Mina sidor.