Nyhet14 februari 2017
En heldagsträff där producenter fick lära sig mer om upphovsrätt i musikbranschen. Det ordade nyligen Upfront Producer Network, nätverket för kvinnor och transpersoner som producerar musik, tillsammans med Popkollo och Stims promotionnämnd.

I slutet av januari samlade Upfront Producer Network ett 60-tal producenter till utbildningsdagen "Upfront Producer Meet-Up", i samarbete med Stims promotionnämnd (SPN) och Popkollo. Under träffen, som hölls på Zound Industries kontor i centrala Stockholm, fick producenterna lära sig hur upphovsrätten skyddar deras skapande och vilken nytta de kan ha av Stim.

–SPN ska bidra till att ge förutsättningar för ett framtida skapande inom musikområdet. Därför engagerar vi oss i projekt som syftar till att skapa en större mångfald i svenskt musikliv, till exempel genom att stödja kvinnors skapande påett extremt mansdominerat område, säger Mattias Franzén på Stims promotionnämnd.

Anna Ingler är en av grundarna till Upfront Producer Network:

–Att uppmuntra mångfald är det viktigaste vi kan göra i vårt samhälle idag. Det är jätteviktigt att organisationer som Stim står bakom initiativ som dessa för att visa att man prioriterar rätt. Och vem vet, snart får vi kanske se en kvinna ta emot en grammis som årets producent.

Upfront Producer Network är en ideell verksamhet som arbetar för att visa upp, stärka och hjälpa musikproducenter in i musikbranschen.

Läs mer om Stims promotionnämnd här.