Nyhet16 december 2022
Stim betalar idag ut 547 miljoner till anslutna musikskapare och musikförlag – den högsta summan någonsin. Utbetalningen är ersättning för användningen av musikskaparnas musik, som Stim samlat in från bland annat tv, filmtjänster och radio.

"Det är otroligt glädjande att så många gillar vår musik! Att vi också får ersättning för det arbete vi gör är avgörande för att vi ska kunna fortsätta jobba med det vi älskar – att skapa musik", säger Karl Ivert och Kian Sang, låtskrivarna bakom bland andra "Better days" med NEIKED, Mae Muller och Polo G.

”Det känns fantastiskt att kunna dela ut en rekordsumma i slutet av året, och vi vet att det är särskilt välkommet i det ekonomiska läget vi har idag. Det här är ett sant bevis på nyttan med att musikrättigheter förvaltas kollektivt och också förstås på svenska musikskapares stora framgångar, både utomlands och i Sverige. Tre fjärdedelar av all musik på Sverigetopplistan just nu har svenska låtskrivare, vilket är väldigt imponerande." säger Casper Bjørner, vd på Stim. 

"Stim blir allt bättre på att samla in pengar från hela världen, via ICE som är ett samarbete med brittiska PRS och tyska Gema. Det ser vi inte minst i årets stora utbetalningar av TikTok, Facebook och Spotify”, fortsätter Casper Bjørner.