Laleh får Stims Platinagitarr 2016

Foto: Daniel Nordström
Nyhet15 november 2016
Låtskrivaren, artisten och producenten Laleh Pourkarim får Stims utmärkelse Platinagitarren 2016 för sina framgångar som låtskrivare under 2015. Med ”envishet och ständig vilja att lära har Laleh visat hur långt man kan komma med hårt arbete och hantverk”.

Stim delar varje år ut Platinagitarren till en Stimansluten upphovsperson som har haft exceptionella framgångar föregående år.

– Man kan inte mäta framgång, däremot ser jag priset som en uppmuntran och bekräftelse på det som jag hela tiden försöker förmedla – att vara människa, våra sårbarheter och livets poesi. Det är härligt att det kommer fram och att jag lyckats förmedla det i en kommersiell marknad, säger Laleh, Stims Platinagitarrvinnare 2016.

Juryns motivering

”Stims Platinagitarr 2016 tilldelas låtskrivaren, artisten och producenten Laleh Pourkarim, som under 2015 etablerade sig som låtskrivare åt världsartister såsom Demi Lovato, Ellie Goulding och Adam Lambert. Med sin envishet och ständiga vilja att lära har Laleh visat hur långt man kan komma med hårt arbete och hantverk. Laleh har en unik känsla för melodi och helhet och kanske därför krävdes det fem studioalbum och åtskilliga listplaceringar innan hon var mogen att ge sitt framgångsrecept till andra än sig själv. Fortsätt titta upp mot himlen och bara var dig själv, du är den starkast lysande stjärnan där.”

– Laleh är en imponerande musikskapare som gång på gång med sina minutiöst välslipade produktioner och lyrik - visar att hon fullständigt överträffar och förnyar i alla de musikaliska hantverksgrenar som hon företar sig. Stim hoppas att Laleh, i och med priset Platinagitarren - får ytterligare ett bevis på att hon ska fortsätta att vara sig själv och titta upp mot himlen. För enligt oss gör hon musikvärlden vackrare. Så det är med stor ära vi nu överlämnar Platinagitarren till Laleh idag säger Karsten Dyhrberg Nielsen, VD Stim.

Om Laleh Pourkarim

Laleh debuterade som artist med albumet ”Laleh” (2005) som bl.a. belönats med tre grammisar. Andra album: ”Prinsessor” (2006), ”Me and Simon” (2009), ”Sjung” (2012) ”Colors” (2014). Laleh medverkade i TV4:s ”Så mycket bättre” 2011, och i höst kom hon ut med sitt sjätte album ”Kristaller”.Idag bor Laleh i Los Angeles, USA och arbetar som producent och låtskrivare för olika artister. I Sverige är Laleh just nu aktuell med sin Kristallerturné.

Tidigare mottagare av Platinagitarren

2015 Tove Lo

2014 Tim ”Avicii” Bergling

2013 Carl Falk och Rami Yacoub

2012 Johan ”Shellback” Schuster

2011 Lykke Li

2010 Max Martin

2009 Robyn

2008 Michel Zitron, Sophia Somajo och Vincent Pontare

2007 Benny Andersson

2006 Lars Winnerbäck

2005 Joakim Berg

2004 Per Gessle