Nyhet18 juni 2024
Varje år delas Stimgitarren ut till en av Stims kunder som använder musik på ett genomtänkt sätt och samtidigt vill säkerställa att musikskapare får ersättning. I år öppnade vi för allmänheten att nominera sina favoritställen, och resultatet var överväldigande. Vi fick rekordmånga nomineringar från restauranger, frisörer och arbetsplatser som använder musik på ett genomtänkt sätt. Juryarbetet var tufft, men fyra kandidater stack ut lite extra.

Glenn Miller Café

I snart 30 år har Glenn Miller Café bjudit på jazz av högsta klass, fem kvällar i veckan. Jazzälskare från hela världen har samlats för att njuta av Sveriges bästa jazzmusiker, på ett mysigt café där avståndet mellan scen och publik är minimalt. Många oförglömliga framträdanden har förevigats på skiva här. Glenn Miller Café är en ovärderlig mötesplats för alla generationer av svensk jazz!

Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän

Njutning för örat och balsam för själen! Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän har i flera år jobbat med att möta sina kunders alla sinnen på ett nytt och genomtänkt sätt. Med ett väl utvalt musikflöde skapas lugn och ett behagligt tillstånd, både för kunder och medarbetare.

Skansen

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum och håller öppet året runt. Med musik levandegörs historia och nutid – från gamla låtskatter framför sprakande eldar till dansbandskvällar på Galejan. Musikal och kringvandrande orkester tar besökarna tillbaka till 50-talet, och Sveriges högtider firas tillsammans med gäster från hela världen. Allsång på Skansen är en tradition som värnas om, speciellt i tider där gemenskap behövs. Skansen är även en arena för både små och stora livekonserter inom alla genrer.

Crippas Café

 

Från ingenstans startade Crippa sitt café och gjorde det till ett kultställe. Med fika, utställningar, intima gig och god stämning har caféet blivit en mötesplats för alla – gamla punx, skinheads, musiker, veganer och kultband. Ett ställe där alla respekteras och accepterar varandra. Rock'n'roll tillräckligt för att hålla nerverna i koll, men mest av allt ett ställe där vi trivs, känner oss välkomna och har det bra. Här möter vi musiker, konstnärer och artister öga mot öga, vilket inspirerar och stärker.

Mottagaren av årets Stimgitarr presenteras i mitten av augusti.

Om Stimgitarren 
Stimgitarren har delats ut sedan 2002 som uppskattning till verksamheter som använder musik på ett genomtänkt sätt, och som är noggranna med att musikskaparna ska få ersättning för sitt arbete. Priset är en akustisk gitarr från Fender och ett diplom. Det är gratis att nominera, du behöver vara licenskund hos Stim. Bland tidigare vinnare finns Scandic Hotels, McDonald's, SVT, Swedebeat, Luger, Sticky Fingers, Max, IKEA, Malmöfestivalen, Studiefrämjandet och Sveriges Radio. Alla vinnare hittar du här

Låt dig inspireras
Med en strömmande kärlek till musiken

Visste du att...
Stim har en webbshop där du när som helst kan skaffa ett licenspaket?