Nyhet20 maj 2024
Är du intresserad av att lära dig mer om hur musikbranschen fungerar? Vill du gå en workshop i hur man skriver en låttext, hur man producerar musik eller hur man spelar in musik i en studio? Den 15 juni går första upplagan av Sveriges första musik- och bordtennisfestival av stapeln. Katarina Cup blandar ping pong med pling plong och låter kids utforska sport och musik under en heldag på Värmeverket.

WORKSHOPS

14:30-18.00 STIM MUSIC ROOM POPUP MED NORR COLLECTIVE

Under dagen har Stim har en Stim Music Room Popup-studio där besökare får lära sig hur man spelar in musik i en studio tillsammans med Norr Collective.

16:00-17:00 NISJ

Nisj har producerat artister som Jelassi, Silvana Imam, Ant Wan och är en av vår tids mest tongivande producenter. På Katarina Cup håller Nisj en open session i musikproduktion.

17:00-18:00 ERIK LUNDIN

Lär dig skriva text av en äkta ordkonstnär. Erik Lundin är grammisvinnande artist och en av Sveriges bästa textförfattare. Håller workshop i hur man skriver en text.

KATARINA CUP LIVE

19:30-20:30 OPEN SESSION: MAX MARTIN

Få din låt kommenterad av Max Martin på en Open Session. Max Martin kommer att lyssna igenom alla inskickade bidrag, för att sedan välja ut 5st att spela upp och kommentera live inför publik på Katarina Cup den 15:e juni. Vill du anmäla ditt bidrag? Gör så här:

  1. Ladda upp låten tillsammans med artistnamn på Soundcloud och dela en nedladdningsbar länk till [email protected].
  2. Skriv MAX MARTIN i ämnesraden.
  3. Invänta svar på om Max Martin valt just din låt.

OBS! Endast en låt per deltagare.

20:30-SENT LIVE: L1NA

20:30-SENT LIVE: ADAM TAAL

20:30-SENT LIVE: ERIK LUNDIN

Mer information, spelschema och fler aktiviteter tillkommer.

Anmälan och biljetter

Anmälan till dagsprogrammet med musikworkshops är gratis.

På kvällen åker svettbandet av och festivalarmbandet på: Max Martin ger en open session, L1na, Erik Lundin och Adam Taal spelar live.

Stim Forward Fund

Katarina Cup genomförs med stöd av Stim Forward Fund.

Katarina Cup

När: Lördag 15 juni 2024 

Var: Värmeverket, Stockholm

Anmälan: Anmäl dig till musikworkshops och pingisturnering här

Biljetter: Biljetter till Katarina Cup Live (kvällstid) finns att köpa här

Stim Forward Fund

De fyra organisationerna i Stimsfären – Stim, FST, Skap och Musikförläggarna – genomför varje år ett stort antal initiativ för att stärka det svenska musiklivet. I en gemensam satsning för att utveckla arbetet ytterligare samlas nu alla insatser i Stim Forward Fund – för musikens framåtrörelse. Med Stim Forward Fund kraftsamlas arbetet för att bygga bättre förutsättningar för både dagens och morgondagens musikskapare. Se alla projekt inom Stim Forward Fund här.