Nyhet18 oktober 2022
Stim är ett av världens ledande upphovsrättssällskap på att licensiera digitala plattformar och streamingtjänster. Idag betalar Stim ut musikersättning baserat på spelningar på Instagram och Facebook till fler låtskrivare än någonsin tidigare!

Aldrig förr i historien har musik funnits på så många olika platser som nu. Ett av de ställen där musiken växer snabbast är sociala medier-plattformarna, där den är en viktig del av upplevelsen. Stim arbetar hårt för att öka musikens värde och att säkerställa att de som står bakom musiken får betalt, och har avtal med plattformar och streamingtjänster över hela världen.

Stims avtal med Instagram och Facebook innebär att när musik som Stim representerar spelas på dessa plattformar någonstans i världen får upphovspersonerna ersättning för det. Stim för ett kontinuerligt arbete för att förbättra utbetalningarnas precision, vilket har lett till dagens glädjande resultat, att fler låtskrivare än någonsin får del av ersättningen.

- Vi är mycket stolta över vårt avtal med Instagram och Facebook. Att fler musikskapare får ersättning är väldigt positivt eftersom det ännu bättre speglar bredden och mångfalden bland våra anslutna, säger Casper Bjørner, vd för Stim.