Nyhet4 mars 2022
CISAC, den globala organisationen för upphovsrättssällskap där Stim är medlem, och de europeiska upphovsrättssällskapen inom GESAC uttalar sitt fulla stöd för det ukrainska folket.

"CISAC, den globala organisationen för upphovsrättssällskap där Stim är medlem, bedrövas över katastrofen som just nu pågår i Ukraina och fördömer Rysslands brutala attack på frihet och mänskliga rättigheter. Våra tankar är med våra vänner och kollegor som nu tvingas fly sina hem och gömma sig undan bomberna, och modigt står upp mot ockupanterna för att försvara sitt land. Som en internationell organisation med medlemmar över hela världen menar vi att den enda vägen framåt är dialog och samarbete, och kräver att våldet upphör omedelbart." Läs hela uttalandet från CISAC här.

Även de europeiska upphovsrättssällskapen inom GESAC, däribland Stim, står i solidaritet med det ukrainska folket, upphovspersoner och den kulturella sektorn. "Vi står på er sida i denna fruktansvärda stund, och är redo att erbjuda vårt fulla stöd."

Läs hela uttalandet från GESAC här.