stimgitarren-anna_karin_larsson.png

Anna Karin Larsson med Stimgitarren
Anna-Karin Larsson med Stimgitarren
Nyhet27 april 2023
"Sveriges Radio får årets Stimgitarr för att de med den svenska musiken i fokus och ett gediget arbete för ett mer jämställt musikliv, tar både musiken och musikbranschen på allvar. Genom välkända och etablerade format som P2 i parken, Musikhjälpen, P3 guld och P4 nästa lyckas SR ständigt lyfta, hylla och stärka musiken och musikskaparna bakom." Så lät en del av motiveringen för förra årets vinnare av Stimgitarren. I år kan det var du som får en gitarr.

Är din verksamhet skickliga på att använda musik? Får ni positiva kommentarer från gäster, stannar kunderna längre eller trivs personalen extra bra på grund av musiken? 

Nominera din verksamhet till Stimgitarren så kanske det blir du som får ta emot 2023 års gitarr. 

Vi behöver din nominering senast den 15 september.
Vem som helst i verksamheten kan nominera men du behöver kunna förklara på vilket sätt musiken tillför värde och om några särskilda satsningar gjorts. Det kostar ingenting att nominera. 
 

Om Stimgitarren 
Stimgitarren har delats ut sedan 2002 för att uppmärksamma kunder som använder musik på ett genomtänkt sätt i sin verksamhet, och varit noggranna med att musikskaparna ska få ersättning för sitt arbete. Bland tidigare vinnare finns Scandic Hotels, McDonald's, Luger, Viking Line med flera. Övriga nominerade till Stimgitarren 2022 var Homerun Festivals, Nätra Hembygdsförening, SPACE, och Kafé Tassen. Alla vinnare hittar du här

Låt dig inspireras
"Vi vill fortsätta vara en viktig del av det svenska musikekosystemet" 

Visste du att...
Stim har en webbshop där du när som helst kan skaffa ett licenspaket?