Nyhet20 juni 2024
Tummade pocketböcker, kubb och picknick i all ära, men vill du ha tips på hur du gör semestern produktiv inför höstens låtskrivande rekommenderar vi att du läser Stims sommartips här.

1. Regga verk

Nyckeln till att få Stimpengar är att ditt verk finns registrerat hos oss. Osäker på om du har fått med alla dina verk? Logga in på Mina sidor och gå igenom din verklista under ”Mina verk” eller kolla i mobilappen. Kom ihåg – lämna så mycket information om ditt verk så tidigt som möjligt så säkerställer du bästa möjliga ersättning.

2. Spana in Stimappen

I appen finns stort som smått. Gå på djupet av dina utbetalningar, titta igenom dina verk eller kontrollera att kontaktuppgifterna stämmer. Har du koll på alla funktioner? Besök annars vår sida om Stimappen och lär dig mer.

3. Rapportera dina livespelningar

Stimpengar för dina livegig? Japp, det fixar vi – men bara med lite hjälp av dig. Du rapporterar vilka låtar som spelats så sköter vi resten. Just nu kan du rapportera spelningar som ägt rum under 2022 och 2023. Läs om hur du musikrapporterar och varför det är så viktigt - och logga in på Mina sidor för att dubbelkolla att vi har fått uppgifter om dina spelningar.

4. Förbered din ansökan om Stimstipendium

Den 12 augusti öppnar ansökan om årets Stimstipendium. Vi rekommenderar alltid att göra en genomarbetad ansökan och att inkomma med den i så god tid som möjligt. Ta del av alla våra tips inför årets ansökan så du maximerar dina möjligheter till stipendium!

5. Besök en festival och påminn dig om varför musik är det bästa som finns

Det arrangeras musikfestivaler i så gott som varenda hörn av vårt avlånga land. Kolla in Musikindustrins festivalguide och studsa in på en festival som passar dig som handen i handsken.

6. Tre tips för dig som skriver låtar tillsammans med andra

Kanske kommer du samarbeta mer med andra låtskrivare framöver – men vad ska du egentligen tänka på när du skriver musik ihop med andra? Stims Göran Carlsson reder ut vad som gäller och ger tre konkreta tips.

7. Njut av sommaren!

Total avkoppling, kreativa sessions, efterlängtat umgänge. Vad du än ser fram emot hoppas vi att du får en helt fantastisk sommar!

Här hittar du våra öppettider under sommaren. Hör av dig om du har några funderingar eller frågor.

Glad sommar!