Nyhet9 juli 2021
Ledighet stundar för många i vårt avlånga land. Och pocketböcker, kubb och strandhäng i all ära, men vill du ha tips på hur du gör semestern produktiv inför höstens låtskrivande rekommenderar vi att du läser följande tips.

1. Regga verk

Nyckeln till att få Stimpengar är att ditt verk finns registrerat hos oss. Osäker på om du har fått med alla dina verk? Logga in på Mina sidor och gå igenom din verklista under ”Mina verk” eller kolla i mobilappen. Kom ihåg – lämna så mycket information om ditt verk så tidigt som möjligt så säkerställer du bästa möjliga ersättning.

2. Bekanta dig med Stimappen

Gå på djupet av dina utbetalningar, titta igenom alla dina verk eller kontrollera att dina kontaktuppgifter stämmer. Appen finns tillgänglig för Iphone, Android och Huawei. Har du koll på alla funktioner? Besök annars vår sida om Stimappen och lär dig mer.

3. Rapportera dina livespelningar

Livescenen har som bekant blivit väldigt lidande under pandemin, men kanske har du någon livespelning från 2020 eller 2021 som du inte har rapporterat? Läs om hur du musikrapporterar och varför det är så viktigt - och logga in på Mina sidor och dubbelkolla att vi har fått uppgifter om dina spelningar.

4. Förbered din ansökan om Stimstipendium

Den 12 augusti öppnar ansökan om årets Stimstipendium. Vi rekommenderar alltid att göra en genomarbetad ansökan och att inkomma med den i så god tid som möjligt. Ta del av alla våra tips inför årets ansökan så du maximerar dina möjligheter till stipendium!

5. Koppla av med kvalitets-tv om musik

Kolla våra tv-tips som gör nedslag i alltifrån Yasin och Ratata till glamrock och Jussi Björling.

6. Tre tips för dig som skriver låtar tillsammans med andra

Kanske kommer du samarbeta mer med andra låtskrivare framöver – men vad ska du egentligen tänka på när du skriver musik ihop med andra? Stims Göran Carlsson reder ut vad som gäller och ger tre konkreta tips.

7. Njut av sommaren!

Total avkoppling, kreativa sessions, efterlängtat umgänge. Vad du än ser fram emot hoppas vi att du får en helt fantastisk sommar!

Här hittar du våra öppettider under sommaren. Hör av dig om du har några funderingar eller frågor.

Glad sommar!