Musik i event

Ett event där besökarna inspireras och tar med sig nya intryck och upplevelser är en nyckel för många organisationer och företag. Och med musik på eventet når du lättare fram med ditt budskap.

Använder du musik behöver du också en Stimlicens och kan välja fritt vilken musik du vill spela för just din målgrupp. Vi ser till att pengarna du betalar in till oss betalas ut till dem som har skapat musiken - låtskrivare, textförfattare och musikförlag.

Vad kostar det?

Hur mycket du betalar till Stim bestäms av två faktorer: hur många event du arrangerar och hur du använder musiken. Här följer några exempel.

Event med bakgrundsmusik

Om du bara har det vi kallar bakgrundsmusik så är musiklicensen inspelad bakgrundsmusik - enstaka dagar det som passar dig bäst. Priset baseras på hur många besökare du har på eventet och hur många event du har under ett år.

Event med livemusik

Om du har livemusik, dvs ett band eller artist som framför musiken på plats, så behöver du vår licens för livemusik. Där kan du läsa hur prismodellen är uppbyggd, med antal besökare och entrépriser.

Event med dans eller dj

När en dj spelar musik eller du har dans på eventet så behöver du licensen för diskotek och bar-dj. Klicka in dig där för att se prisupplägget och räkna ut din avgift.

Notera att om du har en kombination av musikanvändningen som beskrivs ovan, så behöver ditt avtal kompletteras med flera delar. Vi rekommenderar att du kontaktar oss för att få hjälp med ett upplägg som passar din verksamhet bäst.

 

 

Priser och villkor

Få reda på ditt pris genom att besöka vår sida för priser och villkor.