Musik i event

Ett event där besökarna inspireras och tar med sig nya intryck och upplevelser är en nyckel för många organisationer och företag. Och med musik på eventet når du lättare fram med ditt budskap.

Ändring av tidigare prismodell

Till och med år 2018 hade Stim en särskild prismodell för event, där avgiften var ett belopp för all musikanvändning. Det var samma belopp oavsett hur du använde musiken vilket med tiden har gjort prismodellen oflexibel.

För att du som arrangerar event enklare ska kunna skräddarsy din musiklicens gick vi 2019 över till en prismodell som baseras på hur ditt event ser ut. 

Det allra enklaste sättet att skaffa musiklicens för ditt event är att gå till Stims webshop. Där hittar du en variation av licenspaket för olika ändamål och i olika prisklass. Du kan smidigt beräkna pris direkt i shoppen. Gå till Stims Shop 

Så funkar licenser för dig som ska arrangera event – dessa villkor gäller

Event med bakgrundsmusik

Om du bara har det vi kallar bakgrundsmusik så är musiklicensen inspelad bakgrundsmusik - enstaka dagar det som passar dig bäst. Priset baseras på hur många besökare du har på eventet och hur många event du har under ett år.

Event med livemusik

Om du har livemusik, dvs ett band eller artist som framför musiken på plats, så behöver du vår licens för livemusik.

Event med dans eller dj

När en dj spelar musik eller du har dans på eventet så behöver du licensen för diskotek och bar-dj.