Använda musik ute i handeln

Forskning visar att rätt musik stärker ditt varumärke och ökar din försäljning. Musiken bidrar till en genomtänkt helhetsupplevelse och inspirerar både kunder och anställda. För att kunna välja fritt behöver du licens.

Använder du musik i din verksamhet? Det gör du rätt i! Forskning visar att rätt musik stärker ditt varumärke och ökar din försäljning. Musiken bidrar till en genomtänkt helhetsupplevelse och inspirerar både kunder och anställda. För att kunna välja fritt behöver du licens. 

Med Stims musiklicens kan du

  • Spela all världens musik! Hits från topplistorna, säsongsanpassade klassiker eller smal genremusik.
  • Spela musik hur ofta och hur mycket du vill – pengarna du betalar går till de som har skapat musiken.
  • Du bidrar till att fler musikskapare kan leva av sitt yrke och att ny, fantastisk musik kan skapas.


Vad är skillnaden mot royaltyfri musik?

Musiktjänster som erbjuder royaltyfri musik innehåller bara musik från musikskapare som Stim inte förvaltar rättigheterna för. Det innebär att man med dessa tjänster går miste om musiken från alla de artister och låtskrivare som du och dina kunder känner igen eller har en relation till, liksom morgondagens musik ur all världens genrer. Så vill du spela kända jullåtar, sommarklassiker, nostalgihits eller vill du ligga i framkant med den senaste musiken för att du har kräsna kunder? Då är det säkrare att du skaffar musiklicens från Stim så att du är fri att spela den musik dina kunder och anställda vill ha. 

Ett vanligt missförstånd är att Stim bara erbjuder musik från de stora topplistorna och att det är därför kostnaden för musiken blir högre. Detta stämmer inte, Stim ersätter musikskapare på lika villkor och bland de miljontals låtar som finns att välja bland finns både världsberömd och mindre känd musik från hela världen. Anledningen till att priset är annorlunda gentemot royaltyfri musik är främst för att vi står för en mer hållbar ersättningsmodell och låter varje musikskapare äga rättigheterna till sin musik.

Vad kostar Stimlicens?

Priset baseras på hur du använder musiken. Ta en titt i Stims shop och hitta ett licenspaket som passar din verksamhet och dina behov. 

Vart går licenspengarna?

Stim är en medlemsorganisation utan vinstintresse. Pengarna fördelas till låtskrivare världen runt så att de kan fortsätta att skapa musik. 

 

 

 

Om musiklicens för butik

Med denna licens kan du spela all världens musik från 143 kronor per månad* 


*Gäller för en butik upp till 100kvm och med 350 öppetdagar per år. 

Hitta rätt licenspaket och pris för dig i Stims shop