När du rapporterar dina livespelningar till Stim med den nya webbtjänsten tar Stim emot dem och registrerar innehållet. Om du själv har sökt fram låtarna i webbtjänsten eller valt låtar som du tidigare rapporterat, så är rättighetshavarna redan identifierade när rapporterna kommer in till oss.

I din musikrapport anger du vem som arrangerat spelningen och var den hållit hus. Arrangören loggar in i sin webbtjänst och berättar för Stim hur många besökare som varit där, vilka artister som spelat samt biljettpriset. Stim fakturerar därefter arrangören.

Bland alla spelningar som ingår i fakturaunderlaget finns även din spelning med. Vi kopplar ihop din musikrapport med motsvarande uppgifter vi fått av arrangören, och fördelar sedan ut pengarna till alla rättighetshavare som skrivit text och musik till låtarna som spelats. 

Ibland kan detta ta lite tid – de flesta arrangörer loggar in och skickar uppgifterna kvartalsvis i efterskott, och ibland kan det hända att vi inte kan identifiera arrangören eller att denne inte hunnit teckna licens med Stim. I så fall tar vi kontakt med arrangören och fixar det.