Utbetalning 28 mars 2019

Den 28 mars betalar vi ut nära 32 miljoner kronor till våra upphovspersoner och musikförlag. Den här gången är det musik i vissa digitala musiktjänster som vi betalar ut för.

Betalningen sker den 28 mars och pengarna finns vanligtvis på kontot inom 1-2 bankdagar, beroende på vilken bank du har. Kom ihåg att dina låtar måste ha spelat ihop minst 100 kr totalt för att du ska få en utbetalning.

Din egen utbetalning

Logga in på Mina sidor för att se ditt eget saldo och få reda på om du får en utbetalning. Där finns en grafisk översikt över dina belopp och varje punkt är en sammanräkning av din Stimersättning under ett och samma kvartal. Exempelvis innehåller beloppet för jan-mar normalt sett summan av tre utbetalningar: Spotify den 21 februari och den större Stimutbetalningen 14 mars, tillsammans med utbetalningen den 28 mars.

Utbetalningen den 17 juni

Den 17 juni betalar vi ut ersättning för områdena livemusik, bakgrundsmusik, tv, radio, online och utland. Kom ihåg att registrera dina verk senast den 4 april för att vi ska hinna få med dem i utbetalningen.

Läs vår årsplanering för musikskapare för att få en överblick över alla utbetalningar under 2019.

Kontakta oss

Våra handläggare finns här för dig. Kontakta oss så fort det dyker upp frågor som du behöver svar på!

Press

För pressfrågor kontakta Erik Åslin, Public Affairs manager:
08-783 95 65 / erik.aslin@stim.se

Stimersättning och deklaration

Snart är det dags att deklarera din inkomst till Skatteverket. Lästips:

Har det dragits skatt från Stimersättningen när jag ser pengarna på kontot?

Varför har jag fått en kontrolluppgift från Stim för år 2018?