Utbetalning 23 augusti 2022

Den intensiva sommarvärmen lämnar över stafettpinnen till en lika högtrycksbetonad Stimutbetalning. I augusti kommer streamingpengar för bland annat Youtube, Spotify och Soundcloud. Men vi hittar även de lite mer nischade musiktjänsterna Xandrie och Traxsource, tillsammans med asiatiska Joox och Moov.

Den aktuella utbetalningen sker den 23 augusti och pengarna finns vanligtvis på kontot inom 1–2 bankdagar, beroende på vilken bank du har. Kom ihåg att dina låtar måste ha spelat ihop minst 100 kr totalt för att du ska få en utbetalning. Skulle du inte nå utbetalningsgränsen sparas naturligtvis ditt saldo tills du hamnar över gränsen vid framtida utbetalningar.

Bra att veta

Utforska din utbetalning i Stimappen eller på Mina sidor

Stims mobilapp finns för Iphone, Android och Huawei. Där har du dina verk och utbetalningar bara några knapptryck bort, var du än befinner dig. Appen finns på både svenska och engelska och du laddar ned den här.

Missa inte heller Mina stimpengar på Mina sidor, hundra procent skräddarsytt för desktop och stor skärm. Testa på Mina sidor eller läs mer om tjänsten.

Extra utbetalning i oktober – Facebookpengar för 2021

Stims mål är alltid att få ut så mycket pengar så snabbt som möjligt och så träffsäkert det bara går. När vi nu lägger in ett extra utbetalningsdatum får vi ut Facebookpengar för 2021 års användning redan i oktober, samtidigt som det kommer kompletterande belopp för äldre Spotifyperioder. Det är glädjande att vi på detta sätt får ut mer pengar snabbare till våra anslutna. Utbetalningen sker den 18 oktober och hör gärna av dig till Stims Medlemsservice om du har några frågor.

Ansök om årets Stimstipendium

Nu kan du ansöka om årets Stimstipendium, öppet för alla anslutna musikskapare ända fram till och med 11 september. Har du funderingar kring arbetsproverna eller vem som bedömer din ansökan? Läs i våra vanliga frågor och svar om stipendiet. Ansökan sker genom att logga in på Mina sidor.

När kommer nästa utbetalning från Stim?

Nästa utbetalning sker den 20 september 2022 och då är det dags för Stimpengar för live, bakgrundsmusik, stöd, nationell online och för musik som spelats i andra länder. Läs mer i vår årsplanering för 2022.

Kontakta oss

Hör av dig till oss om du har frågor eller funderingar som du behöver hjälp med.

Press

För pressfrågor kontaktar du Stims pressansvariga på telefon 08–783 95 65.

Tags