Utbetalning 19 maj 2021

Den 19 maj betalar vi ut ersättning för en lång rad streamingtjänster där Apple Music utmärker sig med hela sex månaders musikanvändning, i gott sällskap av Soundcloud, Deezer, Amazon, YouTube och många fler.

För Spotify och Apple Music betalar vi i maj ut för ordinarie 2020-perioder, men även för åren 2018-2019. De äldre perioderna ingår i vår ”efterfakturering” som används för att fånga upp verk som inte var registrerade hos Stim vid det första faktureringstillfället. Efterfakturering kan ses som en nödåtgärd - ännu viktigare är att registrera dina verk i god tid. Om du läst våra tips om verkanmälan så vet du att det kan handla om förlorad ersättning att registrera verk för sent.

Missa inte Stimappen - för Android, Iphone och Huawei

Stimappen är äntligen släppt även för Android och Huawei. I Stims mobilapp kan du utforska din utbetalning och få koll på alla dina verk. Klicka in dig och se detaljerna om dina stimpengar och kanske får du helt nya insikter på köpet.

Ladda ned appen här!

Du kan också logga in på Mina sidor för mer information om din utbetalning, klicka dig vidare till webbtjänsten Mina Stimpengar. På Mina sidor visas också en tidslinje över dina Stimutbetalningar, uppdelade per kvartal.

Den aktuella betalningen sker den 19 maj och pengarna finns vanligtvis på kontot inom 1–2 bankdagar, beroende på vilken bank du har. Kom ihåg att dina låtar måste ha spelat ihop minst 100 kr totalt för att du ska få en utbetalning. Om du inte skulle nå utbetalningsgränsen sparas självklart ditt saldo tills dess att du når över gränsen vid framtida utbetalningar.

När kommer nästa utbetalning från Stim?

Nästa utbetalning sker den 17 juni 2021 och då ingår musik i radio, tv, vissa digitala tjänster och musik spelad i andra länder. Läs mer om kommande utbetalningar i årsplaneringen.

Kontakta oss

Hör av dig till oss om du har frågor eller funderingar som du behöver hjälp med.

Press

För pressfrågor kontaktar du Stims pressansvariga på telefon 08-783 95 65.

Tags