Utbetalning 19 maj 2020

Nu är det dags för streamingpengar och den 19 maj betalar vi ut för bland annat Spotify, Amazon och Apple Music.

Logga in på Mina sidor för att få mer information om din utbetalning. Där finns en tidslinje över dina Stimutbetalningar uppdelade per kvartal.

Den aktuella betalningen sker den 19 maj och pengarna finns vanligtvis på kontot inom 1-2 bankdagar, beroende på vilken bank du har. Kom ihåg att dina låtar måste ha spelat ihop minst 100 kr totalt för att du ska få en utbetalning. Om du inte skulle nå utbetalningsgränsen sparas självklart ditt saldo tills dess att du når över gränsen vid framtida utbetalningar. 

Youtube betalas ut i augusti

Youtubepengar för musik som spelats under första kvartalet 2019 var planerade att ingå i maj. Rapportunderlagen från Youtube är dock väldigt komplexa och kräver mycket tid och resurser att bearbeta. Vi betalar därför ut dessa pengar i augusti istället för att kunna säkerställa kvaliteten i utbetalningen. Förhoppningsvis hiner vi dessutom processa ytterligare perioder av Youtube fram tills dess.

Är alla dina verk registrerade hos Stim? Och livespelningarna, har du rapporterat in dem?

Många av våra anslutna upplever att det finns tid över nu när många ordinarie uppdrag och spelningar har ställts in i coronapandemins kölvatten. Om du inte redan har gått igenom dina åtaganden hos Stim är det defintivt läge att ta ett grepp kring det. Kom exempelvis ihåg att dina verk som spelats måste vara registrerade på Mina sidor för att vi ska kunna betala ut ersättningen. Och kanske finns det någon livespelning som du inte hann rapportera innan världen sattes på paus? Läs om vad du själv kan göra i det rådande läget för att förbättra dina möjligheter till snabbare Stimpengar.

När kommer nästa utbetalning från Stim?

Nästa utbetalning sker den 17 juni. Då betalar vi bland annat ut för radio, tv, en hel del livemusik och flera digitala musiktjänster. Läs mer om kommande utbetalningar i årsplaneringen.

Kontakta oss

Våra handläggare finns här för dig. Kontakta oss så fort det dyker upp frågor som du behöver svar på!

Press

För pressfrågor kontakta Stims pressavdelning:
08-783 95 65 

Tags