Utbetalning 18 oktober 2022

I vår extrainsatta utbetalning i oktober kommer ersättning för Instagram och Facebook, nu till fler låtskrivare än någonsin tidigare! Detta tack vare ihärdigt utvecklingsarbete på Stim. I utbetalningen ingår även en hel del Spotifypengar för äldre perioder och allt du behöver veta hittar du här.

Men, vänta lite, Stimpengar i oktober?

Du som är kalenderbitare av rang kanske undrar varför det kommer Stimpengar i oktober? Det hör inte till vanligheterna. Vi har satt in en extra utbetalning under hösten, helt enkelt för att i år få ut ännu mer pengar till rättighetshavarna. Man kan lätt tro att det bara är att trycka på stora Stimknappen så rasslar det till, men varje utbetalning innebär hårt jobb och rigorösa kvalitetskontroller, innan pengarna hamnar hos låtskrivare och musikförlag. Att planera in ytterligare en utbetalning innebär faktiskt att vi hinner bearbeta mer musikanvändning ännu effektivare – vilket ger mer pengar på kontot snabbare. Win-win för alla, alltså.

Läs mer: Fler får Stimpengar för Instagram och Facebook

Den aktuella utbetalningen sker den 18 oktober och pengarna finns vanligtvis på kontot inom 1–2 bankdagar, beroende på vilken bank du har. Kom ihåg att dina låtar måste ha spelat ihop minst 100 kr totalt för att du ska få en utbetalning. Skulle du inte nå utbetalningsgränsen sparas naturligtvis ditt saldo tills du hamnar över gränsen vid framtida utbetalningar.

Utforska din utbetalning i Stimappen eller på Mina sidor

Stims mobilapp finns för Iphone, Android och Huawei. Där har du dina verk och utbetalningar bara några knapptryck bort, var du än befinner dig. Appen finns på både svenska och engelska och du laddar ned den här.

Missa inte heller Mina stimpengar på Mina sidor, hundra procent skräddarsytt för desktop och stor skärm. Testa på Mina sidor eller läs mer om tjänsten.

När kommer nästa utbetalning från Stim?

Nästa utbetalning sker den 15 november 2022 och då är det dags för Stimpengar för Youtube, Apple Music, Amazon och ordinarie Spotifypengar. Läs mer i vår årsplanering för 2022.

Kontakta oss

Hör av dig till oss om du har frågor eller funderingar som du behöver hjälp med.

Press

För pressfrågor kontaktar du Stims pressansvariga på telefon 08–783 95 65.

Tags