Utbetalning 17 juni 2019

Den 17 juni betalar vi ut nära 413 miljoner kronor till våra upphovspersoner, musikförlag och systersällskap. Vi betalar ut pengar för musik som har framförts i tv, radio och live, men också för bland annat Cmore VOD och SVT Play. Och äntligen kommer pengarna från det tyska upphovsrättssällskapet GEMA!

Betalningen sker den 17 juni och pengarna finns vanligtvis på kontot inom 1-2 bankdagar, beroende på vilken bank du har. Kom ihåg att dina låtar måste ha spelat ihop minst 100 kr totalt för att du ska få en utbetalning.

Din egen utbetalning

Har du loggat in på Mina sidor för att se ditt eget saldo och få reda på om du får en utbetalning? Där finns en grafisk översikt över dina utbetalningar och varje punkt är en summering av samtliga utbetalningar som vi har gjort under det markerade kvartalet.

Vad är det för tyska pengar som äntligen kommer?

Stimanslutna musikskapares ersättning från det tyska sällskapet GEMA har varit pausad sedan 2017 på grund av ett mycket långdraget ärende hos skatteverket i Tyskland. Tack vare ett fokuserat arbete så har vi nu nått en lösning och utbetalingen till våra musikskapare sker den 17 juni. Läs gärna mer om GEMA-pengarna och se även en översikt över vilka perioder som ingår i utbetalningen och vad vi har betalat ut tidigare. Om din musik har spelats i Tyskland under de perioder vi betalar ut för så är det sannolikt att du får GEMA-pengar i utbetalningen.

När kommer nästa utbetalning från Stim?

Nästa utbetalning sker i augusti och innehåller bland annat Spotify, Youtube, Apple Music, Itunes och Amazon Music. Läs mer om kommande utbetalningar i årsplaneringen.

Kontakta oss

Våra handläggare finns här för dig. Kontakta oss så fort det dyker upp frågor som du behöver svar på!

Press

För pressfrågor kontakta Erik Åslin, Public Affairs manager:
08-783 95 65 / erik.aslin@stim.se