Utbetalning 16 november

Det är dags för en välfylld novemberutbetalning, laddad med pengar för både Facebook, Youtube och Spotify. Men det innebär även efterlängtad premiär för streamingroyalties från Asien.

VIKTIGT: Utbetalningen sker torsdag den 18 november istället för den 16 november. Detta beror på ett oväntat problem med utbetalningsfilerna. Det är givetvis mycket olyckligt och vi beklagar eventuella besvär som det medför. All utbetalningsinformation och underlag finns däremot på plats på Mina sidor och i mobilappen. Hör gärna av dig till Stims Medlemsservice om du har några frågor.

Den aktuella betalningen sker den 18 november och pengarna finns vanligtvis på kontot inom 1–2 bankdagar, beroende på vilken bank du har. Kom ihåg att dina låtar måste ha spelat ihop minst 100 kr totalt för att du ska få en utbetalning. Om du inte skulle nå utbetalningsgränsen sparas självklart ditt saldo tills dess att du når över gränsen vid framtida utbetalningar.

Nya "Mina stimpengar" är lanserad

Ny design, nya funktioner, nya upplevelser – hundra procent skräddarsytt för desktop och stor skärm. Logga in på Mina sidor och testa nya "Mina stimpengar" eller läs mer om tjänsten.

Missa inte heller Stims mobilapp som finns för Iphone, Android och Huawei. Där har du alltid dina verk och utbetalningar några knapptryck bort, oavsett var du befinner dig. Ladda ned appen här!

Korrigering av äldre Itunes-perioder

I augusti betalade vi ut äldre belopp för Itunes för perioden 2017-2018. Vi har nyligen uppmärksammat att fördelningen av de beloppen inte följde vår ordinarie rutin, vilket gjort att de fördelats på så kallade framförandeandelar istället för mekaniska andelar. I novemberutbetalningen sker därför en justering av dessa pengar och om du berörs kommer du ha ett underlag med minus- och ett med plusbelopp. Hör av dig till Medlemsservice om du har frågor om detta.

När kommer nästa utbetalning från Stim?

Nästa utbetalning sker den 16 december och då ingår musik i radio, tv, livespelningar, bakgrundsmusik, samt vissa streamingtjänster och spelningar i andra länder. Läs mer om kommande utbetalningar i årsplaneringen.

Kontakta oss

Hör av dig till oss om du har frågor eller funderingar som du behöver hjälp med.

Press

För pressfrågor kontaktar du Stims pressansvariga på telefon 08-783 95 65.

Tags