Låt Stims svettiga musiktips leda dig mot idrottssuccé

Att musik har stor påverkan på idrott och prestationer är konstaterat sedan länge. Forskning visar på att du faktiskt orkar lite mer, springer lite snabbare och dessutom har roligare under träningen med musik i örat.

För dig som vill ladda upp och nå en framgång inom idrott har Stim tagit fram en högst ovetenskaplig sammanställning över vilka låtar du behöver för de olika momenten på din resa.

Förberedelserna

Vi tror på att dra igång med en rivstart. Målbilder med fullsatta läktare och en pokal som sträcks mot himlen måste helt enkelt föregås av svett, tårar och några råa ägg i ett dricksglas. Men svintidiga morgonpass och strikt kost i all ära, vi vet att det som verkligen spelar roll är musikvalet. Med klassikernas träningsklassiker är det omöjligt att hålla låga adrenalinnivåer.

Extranummer:

Uppladdningen

Några tusen lyssningar och träningspass senare närmar sig den stora dagen. Nervös? Kanske. Och vadå, svettiga handflator, svaga knän? Mammas spaghetti på tröjan? Det betyder inget annat än att man är redo. Att bli ett med ögonblicket och ta spjärn mot kollektivet. Sug in vi:et, inget i vinsten är väl viktigare än det? 

Extranummer:

Kliv ut på arenan

Vi tror hårt på att äntra arenan med maximalt fokus, självförtroende och ett rejält swag. Bara gå in och dominera direkt. Fokuserad uppladdning har lett fram precis hit. Den gode Petter har skaldat det perfekta mindsetet när du går in på arenan: ”Fuck off, nu kör vi”.

Extranummer:

Orka hela vägen

När man sedan tömt allt trots att sista biten återstår så behöver den fysiologiska powerbanken kickas igång, bara hoppas att den är laddad… Man vet ju, en varm dusch och något kallt och dricka, att ge upp helt enkelt – det vore den enkla vägen. Men att vara mitt i stridens hetta med skyhög puls, det klarar endast crème de la crème av. Så vad fasen, man taggar till sista biten och frågar sig, är det ens någon som kan hålla en tillbaka nu? Knappast va, inte ens en armé som är sju nationer stark.

Extranummer:

Segerns sötma

Björn och Benny må ha haft ett annat syfte när de skrev ABBA:s eviga klassiker om vinnare och förlorare. Men bland idrottslåtar finns det nog få som så träffsäkert ringar in den gigantiska skillnaden mellan dessa båda sidor. Vinnaren får allt. Och förloraren står kvar, liten, i skuggorna. Den brutala men ärliga sanningen.

Extranummer:

Varva ned

Det var det. Eller nästan. Man vill ju runda av, andas ut och smälta framgången, helst tillsammans med polarna. Snacka, garva och kanske skråla tillsammans i en mysig allsång. Take it away, Svenska landslaget 1987.