Gå med i Stim

Är du kompositör, textförfattare, arrangör eller musikförläggare? Stim finns till för dig!

Alla som skrivit en låt som spelats offentligt eller blivit utgiven kan gå med i Stim. Om du skrivit kontrakt med ett musikförlag, men din musik ännu inte spelats offentligt, kan du också gå med i Stim.

Stim hjälper dig att få de pengar du har rätt till

Du som skriver musik och text har rätt att få betalt när din musik spelas offentligt i Sverige, i något annat land, eller ges ut på cd, dvd eller motsvarande.

Ansök om att gå med i Stim

Är du musikförläggare? Här kan musikförlag ansluta sig.

Det finns många fördelar med att vara med i Stim 

  • Som medlem behöver du inte själv se till att du får betalt när din musik spelas offentligt. Stim gör det år dig - oavsett om du arbetar professionellt med musiken eller är en glad amatör. Det ger dig utrymme att satsa på ditt kreativa skapande.

  • Det är gratis att vara medlem.

  • Alla pengar som kommer in går till våra medlemmar efter att omkostnaderna är betalda. Det beror på att Stim inte är en vinstdrivande organisation.

  • Du får regelbundet vår medlemstidning skickad hem till dig. Den är fulladdad med aktuell information om vad som händer i musikbranschen, intressanta reportage om musikskapare och mycket annat du kan ha nytta av.

  • Stim gör inga avdrag för administrativa kostnader när du får pengar för att din musik spelats i utlandet.

  • Tillsammans är vi starka! Det är tufft att stå upp för sina rättigheter som ensam musikskapare, men som medlem i Stim - tillsammans med mer än 70 000 andra medlemmar - blir det förstås en helt annan tyngd i argumenten.

Läs mer om hur Stim fungerar.

Bookmark and Share